een normaal leven * een duidelijke wereld * begrepen willen worden
Basis voor omgaan met autisme
   
home.jpg
Wie is online
Home
Normaal leven
Duidelijkheid
Begrip
Links
Zoeken
Voor wie?
Auteur
Ontwikkeling
Welkom! E-mail
Geschreven door D. Post   

Een site die gaat over een praktische ervaring in het omgaan met autisme. Op de site wordt vanuit jarenlange praktijkervaring uitgelegd hoe er op professioneel niveau met iemand met een ASS (Autisme Spectrum Stoornis) kan worden omgegaan. Een site waar  de kern in het omgaan met autisme wordt weergegeven.

De site is bedoeld voor mensen die in het dagelijks leven betrokken zijn met iemand met ASS. 'Wat schuingedrukt staat, zijn tips voor iemand met ASS.' 

De persoon staat voorop. Vanuit die gedachte wordt een manier gepresenteerd die  individueel  kan worden ingevuld. Image

Het omgaan met iemand met ASS wordt steeds vanuit 3 punten benaderd: Een normaal leven, een duidelijke wereld en begrepen willen worden.  Het uitgangspunt is dat de persoon met ASS voorop staat en dat je hem of haar een zo prettig mogelijk leven wilt bieden, waarin hij zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Op deze manier kan hij in de maatschappij leven op een manier die voor hem prettig is.

Maak voor hem de wereld zo duidelijk mogelijk en laat zien dat je zijn wereld begrijpt, zodat hij zich kan aanpassen in de "normale wereld" en hier in kan functioneren.

 

Op de site worden onder de kopjes bovenin kort uitgelegd wat het inhoud. Lees dit, zodat het uitgangspunt u helder is. In de submenu's wordt het één en ander verder uitgewerkt, aangevuld met praktijkvoorbeelden.

Laatst geupdate op ( Thursday 19 March 2009 )
 
< Vorige   Volgende >
een duidelijke wereld begrepen willen worden