een normaal leven * een duidelijke wereld * begrepen willen worden
Basis voor omgaan met autisme
   
duidelijkheid in;
in tijd
in plaats
in activiteit
in omgeving
in persoon
dagprogramma.jpg
Wie is online
Home
Normaal leven
Duidelijkheid
Begrip
Links
Zoeken
Voor wie?
Auteur
Ontwikkeling
duidelijkheid in plaats E-mail
Geschreven door D. Post   

'Vind je het heel belangrijk waar je spullen staan in je slaapkamer, dan is de plaats waar het gaat gebeuren voor jou belangrijk.'

Duidelijkheid in plaats betekend waar de activiteit gaat gebeuren. Gaat iemand een kopje koffie drinken aan de salontafel, aan de eettafel of in de 'luie stoel'? Spreek dit af en de wereld van iemand met ASS zal duidelijker zijn.

Image Bijvoorbeeld: Steve raakt van streek als je zijn slaapkamer opnieuw indeelt of opruimt. Want het bed hoort toch onder het raam en de lamp op zijn bureau moet in die ene hoek.

De duidelijkheid plaats is dus belangrijk voor Steve. Steve vindt ook de duidelijkheid tijd belangrijk. Als je foto's gebruikt op het bord (zie hiernaast) waar Steve zijn planning hangt, dan breng je hierdoor duidelijkheid in plaats aan. Dit door de plaats waar het gaat gebeuren duidelijk op de foto te laten zien. Hier zie je dat Steve eet aan de eettafel, op de trampoline springt in de hoek van de tuin en daarna koffie gaat drinken aan de salontafel. Gaat Steve koffie drinken aan de eettafel, dan hang je een foto op van een koffiekopje aan de eettafel.

Laatst geupdate op ( Tuesday 30 December 2008 )
 
witchcraft stores suppliers ohio
een duidelijke wereld begrepen willen worden